Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Matkalla lasten kanssa

Mallorca on lapsiperheiden keskuudessa suosittu kohde, jossa on helppo liikkua paikasta toiseen myös pienimpien lasten kanssa. Espanjalaiset ovat hyvin lapsirakkaita ja esimerkiksi lasten ottaminen mukaan ravintolaan ei tuota koskaan ongelmia. Päinvastoin, todennäköisesti lapset saavat enemmän huomiota kuin mitä sinä itse. Alla on tietoa ja hyviä vinkkejä lasten kanssa matkustukseen.

Ravintolat Useimmissa ravintoloissa on kansainvälinen ruokalista, jolla on myös lapsille sopivaa ruokaa. Monissa ravintoloissa on myös erityisiä lasten makuun sopivia ruokia, kuten hampurilaisia, pastaa, kanaa ym. Hinnat alkaen 5 €. Hintaan sisältyy usein juoma ja jäätelö. Useimmissa ravintoloissa on rajoitettu määrä lasten syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat Niitä voi ostaa useimmista ruokakaupoista tai supermarketeista sekä apteekeista. Edullisimmat hinnat ovat eri supermarketeissa. Suomeen verrattuna purkkiruokavalikoima on paljon pienempi. Puurojauhot ja useimmat hedelmäsoseet sisältävät usein myös sokeria. Vaippoja voit ostaa kaikkialta, ja niiden hinta vaihtelee samoin kuin lastenruokienkin. 

Lastenistuimet Suurimmilla autovuokraamoilla on saatavilla turvaistuimia lisämaksusta. HUOM! Varaa lastenistuin auton varauksen yhteydessä. Lähes kaikissa autoissa on turvavyöt myös takapenkillä.

Hyönteiset ja eläimet Välimerenmaissa torakat ovat suhteellisen yleisiä, mutta hotellihuoneissa ne ovat kuitenkin nykyään harvinaisia. Jos huomaat torakan huoneessasi, ilmoita siitä hotellin vastaanottoon. Puutiaisia, "garrapatas", esiintyy maaseudulla.  Hyttysiä on vuoden ympäri. Hyttyskarkottimia voi ostaa useimmista hyvin varustelluista ruokakaupoista. Sekä kesyjä, että villejä kissoja on joka puolella. Ne eivät yleensä ole vaarallisia, mutta niillä saattaa olla loisia.

Leikkipaikat Espanjalaiset leikkipaikat muistuttavat melko paljon suomalaisia vastineitaan. Leikkipaikat ovat suosittuja puuhapaikkoja, äläkä ylläty, jos pienokaisesi ylittää kielimuurin niin tehokkaasti, että joudut lopulta kantamaan hänet leikkipaikalta.

Aurinko ja lämpö Aurinko on polttava! Erityisesti kesäkuukausina touko–elokuussa, mutta myös muina vuodenaikoina pitää olla varovainen. Laita lapsille runsaasti aurinkovoidetta ja pue heille mieluusti T-paita päälle ja lippalakki päähän.