Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Sosiaalinen vastuu

Olemme sitoutuneet työskentelemään aktiivisesti levittääksemme tietoisuutta epäkohdista, kuten työoloista, lapsityövoiman käytöstä sekä lapsiin kohdistuvasta prostituutiosta. Tavoitteemme on, että sosiaalinen vastuu toteutuu kaikessa toiminnassamme ja pyrimme saattamaan tiedon myös asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme.

Ihmisoikeudet ja lasten oikeudet

Teemme aktiivisesti työtä saadaksemme yhteistyökumppanimme noudattamaan YK:n ihmisoikeuksien julistusta sekä YK:n lapsen oikeuksien sopimusta. Tuomitsemme ankarasti edellä mainittujen määräysten rikkomisen. Työmme lapsiin kohdistuvaa prostituutiota vastaan käsittää muun muassa eettisiä sääntöjä, koulutusta ja tiedon jakamista henkilökunnallemme, vieraillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Toiveemme on, että myös vieraamme ottavat etäisyyttä sellaisiin tilanteisiin ja tapahtumiin, joissa on syytä epäillä lapsen tai aikuisen joutuvan tekemään jotain vastoin omaa tahtoaan, tai jota muuten voidaan pitää asiaankuulumattomana kyseisen henkilön kohdalla. Teemme yhteistyötä ECPAT-järjestön (aatteellinen lastenoikeusjärjestö lapsiin kohdistuvaa prostituutiota vastaan) sekä The Coden (matkanjärjestäjille suunnattu ohjeisto lapsiin kohdistuvaa prostituutiota vastaan) kanssa. Olemme allekirjoittaneet ECPAT:n käyttäytymisohjeistuksen, jota noudatetaan myös koko Nordic Leisure Travel Groupissa sekä kaikissa matkakohteissamme.

Käyttäytymisohjeisto koostuu kuudesta kohdasta:

• olemme laatineet ohjeet lapsiin kohdistuvaa prostituutiota vastaan

• tiedotamme/koulutamme henkilökuntaamme

• tiedotamme vieraitamme

• meillä on sopimuslauseke lapsiin kohdistuvaa prostituutiota vastaan kaikissa hotellisopimuksissamme

• tiedotamme paikallisia yhteistyökumppaneitamme

• raportoimme vuosittain The Codelle

Lisätietoja ECPAT:n toiminnasta voit lukea sivuilta www.ecpat.net ja www.thecode.org

Kuinka voit matkailijana olla avuksi?

Jos epäilet, että joku on tehnyt lapseen kohdistuvan seksuaalirikoksen ulkomailla, ole yhteydessä poliisiin. Ilmoituksesi voi auttaa estämään useammat väärinkäytökset. Voit kertoa vinkkisi poliisille kohteessa tai kotona Suomessa. Kohdehenkilökuntamme voi toki myös ottaa vastaan vinkkisi, joka toimitetaan edelleen asiaankuuluville tahoille.