Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Terveys

Valikoimassamme on monia upeita kohteita ja on hienoa, että olet valinnut yhden niistä. Olemme toimineet matkanjärjestäjänä jo pitkään ja huomanneet, että vieraamme eivät aina huomioi tiettyjä asioita matkustaessaan uuteen kulttuuriin, luontoon ja erilaiseen ilmastoon, kuin mihin on totuttu. Haluamme lomasi onnistuvan mahdollisimman hyvin ja niinpä olemmekin koonneet muutamia vinkkejä, joista voi olla hyötyä sinulle.

Ruoka ja juoma

• Huolehdi käsihygieniasta ennen ruokailua ja varsinkin wc-käyntien jälkeen. Käytä käsidesinfiointiainetta. • Juo paljon vettä, yleensä tarvitset sitä enemmän kuin arvaatkaan. • Juo vain pullotettuja juomia, jos epäilet hanaveden puhtautta.

• Liha, kana ja kala tulee aina olla kypsäksi paistettua. Vältä pitkään lämpimässä olleita ruokia.

• Jäät valmistetaan useimmiten hanavedestä, joten niissä saattaa piillä terveysvaara. Muutama jääpala lasissa suuremmissa turistikohteissa ei yleensä kuitenkaan aiheuta mitään ongelmaa.

Aurinko ja uiminen Aurinko paistaa usein voimakkaammin kuin luuletkaan. Rasvaa itsesi usein, ettet palaisi auringossa ja vältyt myös haitalliselta UV-säteilyltä. Snorklatessasi kannattaa pitää t-paita päällä, sillä UV-säteet tunkeutuvat myös veteen.

Eläimet ja luonto Älä silitä, ruoki tai leiki alueella olevien eläinten kanssa, äläkä anna myöskään lasten tehdä niin. Suojaudu hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä käyttämällä vaaleita vaatteita, pitkähihaisia puseroita ja pitkiä housuja.