Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Ruoka ja juoma

Espanjalaiset rakastavat syömistä ravintolassa, he syövät paljon ja mielellään myöhään. Espanjalaiset itse lounastavat klo 13.30–15.30, ja illallinen nautitaan yleensä klo 20.00–23.00. Koska Mallorcalla kuitenkin on paljon turisteja, ravintolat ovat avoinna myös meidän pohjoismaalaisten aukioloaikojemme mukaan. Juomaraha ei sisälly laskuun, vaan lisätään erikseen laskun loppusummaan. Juomarahan määrä on noin 10-15% loppusummasta.

Mallorcalaiset ovat taitavia ruoanlaittajia, ja saatavilla on hyviä raaka-aineita. Kansainvälisten ruokalajien lisäksi saaren erikoisuudet ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät tapaksia alkupaloiksi, mutta niistä voi helposti koota kokonaisen aterian tilaamalla joukon erilaisia tapaksia. Valinnanvaraa on runsaasti ja paras tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variado", jolloin saat suurehkon, useita erilaisia tapaksia sisältävän lautasen.

Esimerkkejä mallorcalaisista erikoisuuksista:

Ruoat

Pa amb Oli – paikallinen versio kansainvälisesti tunnetummasta bruschettasta, ja suosittua syötävää eri puolilla Mallorcaa. Se valmistetaan paahdetusta leivästä, jonka päälle laitetaan tomaattia, vähän oliiviöljyä ja mausteeksi ripaus suolaa. Lisukevaihtoehtoja on paljon - ehkä hieman juustoa, kinkkua tai yksi sardiini. 

Sopas mallorquinas – vihanneksista, lihasta ja leivästä koostuva keitos, jota syödään haarukalla. Yleensä ruokalistoissa alkuruokana, mutta jos annokseen lisää esim. leipää, riittää se kevyeksi päivälliseksi.

Frito mallorquín – eräänlaista pyttipannua, jossa on muun muassa maksaa ja fenkolia. Toisinaan vahvasti maustettua.

Tumbet - paistettuja vihanneksia tomaattikastikkeessa, käytettävät vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caracoles – omassa kuoressaan keitettyjä etanoita, jotka tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col - pata, jonka pääraaka-aineina ovat porsaanliha ja valkokaali. Täyttävää ja lämmittävää, jos ulkona on vaikka hieman viileää.

Porcella –grillattua porsasta.

Sobrasada – Mallorcan tunnettu makkara, joka valmistetaan mustien porsaiden lihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteista ja sitä tarjoillaan usein lisukkeena tai grillattuna.

Ensaimada - spiraalinmuotoinen pulla, jota on erikokoisia ja eri täytteillä.

Juomat

Viini - Espanjalaiset viinit kuuluvat maailman merkittävimpiin viineihin. Maan tunnetuimmat viinit ovat kotoisin alueilta La Rioja, Navarra ja Penedes. Kaikki alueet tuottavat omat viininsä, myös Mallorca, jonka viinikeskus on Binissalemissa.  Vaikka saaren viinikeskus onkin Binissalemissa, on ympäri saarta monia viinikellareita, joissa voi vierailla ja maistella viinejä - osa taas tarjoaa vierailun liikkeessään.

Sangria - Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka ennen kaikkea yhdistetään Espanjaan. Se koostuu viinistä, joka on yleensä punaviiniä, hedelmistä, sokerista ja vaihtelevista väkevistä alkoholijuomista. Yleensä se tarjoillaan karahvista. 

Cava - Espanjalainen samppanja on nimeltään "cava" ja se kilpailee hyvinkin makunsa ja etenkin hintansa puolesta ranskalaisen samppanjan kanssa.

Espanjalainen kahvi - Kahvi on hyvin suosittua Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa ja jos haluat jotain suomalaisempaa kahvia muistuttavaa, pyydä "café melitta" tai "café americano". "Café solo" on pieni kuppi espressoa. Pieni kuppi espressoa, jossa on hieman maitoa, on "cortado", ja "café con leche" on suuri kupillinen, josta puolet on vahvaa kahvia ja puolet lämmintä maitoa.